RSS
 

OTTO.de er desværre bøvlet for danskere

07 aug

Her på bloggen har jeg før nævnt, at det er ærgerligt, at vi danskere ikke kan komme til at handle i en lang række tyske internet butikker. Otto group i Hamborg er verdens største internet forhandler indenfor tøj og mode. Deres største butik er otto.de, men de leverer desværre ikke til Danmark. Forleden lykkedes det mig alligevel at gennemføre en handel, men der er nogle barrierer.

Hvis man kan forstå tysk, så er selve ordre processen meget nem. Problemet opstår man skal indtaste adresse oplysningerne. Her tillader de kun tyske adresser. Jeg er så så heldig, at jeg arbejder i Tyskland og kan så bruge min arbejdsadresse. Hvis man har familie eller venner i Tyskland kan man også bruge deres adresse.

Næste barriere opstår når man skal betale. Man kan selvfølgelig betale med VISA, MasterCard mfl. Men da jeg indtaster mine kort oplysninger bliver jeg afvist – uden forklaring. Jeg er ret sikker på, at det er fordi, jeg har Dansk udstedte VISA og MasterCard, og at Otto har blokeret for betalinger med betalingskort der ikke er udstedt i Tyskland. I stedet tilbyder de mig at købe på kredit, ved at der oprettes en konto til mig. Det gør jeg.

Jeg vælger at få varen leveret i en Hermes pakkeshop, der ligger tæt ved grænsen. Jeg bestilte noget tøj for i alt 80 EUR inkl. Fragt på 5,95 EUR den 27. juli. Den 29. juli var pakken klar til afhentning i Hermes Pakkeshoppen ved Poetzsch i Harrislee, tæt ved Padborg grænseovergangen. Jeg fik pakken udleveret, selvom jeg ikke havde betalt endnu. Via min netbank lavede jeg et par dage senere en udlandsoverførsel for at betale mit udestående, det kostede 15 kr.

Via lidt stædighed lykkedes det mig at handle hos en af verdens største internet butikker. Det ville værre nemmere hvis Otto tilpassede områder som forsendelse, betalingsmuligheder og returfragt til danske forhold. Det er lidt ærgerligt, at det er så bøvlet, for Otto har et meget stort sortiment, og lige nu har de et kæmpe udsalg med over 10.000 nedsatte produkter.

 
No Comments

Posted in Sko, Tøj

 

Leave a Reply